Permanent makeup

Effektiv och säker tatoering av bryn

Få en permanent makeup av dina bryn och slipp teckna upp brynen varje morgon!

En permanent makeup behandling framhäver dina bryn, korrigerar symmetrin av brynen och ger extra volym på ställen där håren inte gror så tätt.

Permanent makeup är en semi permanent tatoering, som vid hjälp av en ultra tunn nål försiktigt tatoerar översta hudlaget. Där är tal om en ytlig tatoering som inte är 100% permanent till skillnad från en vanlig tatoering, där det tatoeras i djupare hudlag. Behandlingen skall därför friskas upp (uppfyllnad) ca. 1 gång per år.

Behandlingstyper

Ombré brow / Powder brows

Ombré brows även kallad Powder brows, är en mycket mjuk skuggläggnings teknik , där den via mjuka kanter framstår naturligt. Tekniken är riktigt bra till dom som har lite ”fet” hy, eftersom denna behandlingstyp håller bättre till denna hudtyp. Rekommenderas även till alla er som önskar lite mera ”markanta” bryn, där brynen framstår med större volym och täthet, fortfarande med ett naturligt uttryck.

Ombré brow / powder brows fungerar även utmärkt till er som inte har så täta hår eftersom brynen uppnår bättre fyllnad och bevarar ett vackert och naturligt look.

Färgen kommer att framstå en aning kraftigare precis efter behandlingen, men lägger sig igen och avtar med ca. 50% när huden har helat. Denna helingsproces tar typiskt ca. 1 vecka, därefter har huden fått ro och eventuella skorpor har trillat av.

Microshading

Detta är ett mix av microblading och Ombré brows. Behandlingen tillpassas ett naturligt look efter din önskan, där tatoeras hårstrån på ställen som i förväg har många hår i kombination med Powder brows på ställen med mindre antal hår. Så uppnår vi ett enhetligt uttryck, symmetri och mer fyllnad.
Microshading är en mycket populär behandling som vi skräddarsyr till precis dina bryn.

Permanent makeup priser

Behandling

Pris

1. behandling + 1. fyllnad 150 min

5.200 SEK

Fyllnad inom 6 veckor, 60 min

975 SEK

Fyllnad inom 12 månader, 60 min

1.950 SEK

Fyllnad efter 12 månader, 150 min

3.900 SEK

Konsultation vid hudterapeut, 10 min

GRATIS

På grund av behandlingens varaktighet betalas en deposition på 500 SEK vid bokning, vilket kommer att kompenseras av behandlingspriset efter slutförd behandlingen. Vid frånvaro eller avbokning senare än 24 timmar före din behandling, återbetalas inte depositionen.

Om det har gått +2 år sen din sista behandling kommer det att värderas av en av våra behandlare, om en fyllnad är tillräcklig eller om tatoeringen skall göras om från början.

Om du har behandlats av annan klinik, är priset gällande för 1. behandling..

Frågor och svar

Hur många behandlingar skall man göra?

Det är obligatoriskt med 2 behandlingar, där huvudbehandlingen är den 1. och 2. behandling är en fyllnad ca. 6 veckor efter 1. behandling.

Behovet för antal fyllnader kan variera, men som mest kommer 1. fyllnad vara tillräcklig. Orsaken är att hudtyper kan agera olika på pigment. Räkna med 1-3 fyllnader.

Hur lång tid håller permanent makeup?

Permanent makeup är en ytlig tatoering och därför inte 100% permanent, jämnfört med vanlig tatoering. Hudens typ spelar en väsentlig roll och kommer allt efter hudtyp hålla pigmenteringen i 6-24 månader innan du behöver ny fyllnad.

För att bevara looket, rekommenderar vi att du förnyar tatoeringen 1. gång om året. Välger du inte att friska upp tatoeringen kan färgen påverkas.

Kan alla få gjort permanent makeup?

Ja, permanent makeup är för alla, men det finns några essentiella saker du skall vara uppmärksam på innan du välger behandlingen:

 • Du skall vara över 18 år
 • Du får inte intaga blodförtunnande medicin
 • Du får inte bära HIV eller Hepatitis B virus
 • Du får inte vara på Roaccutan
 • Du får inte vara gravid
 • Du får inte ha cancer eller vara i cellgift behandling i ett akut behandlingsförlopp. Har du fått cellgift behandling tidigare, måste det ha gått minst 6 månader
 • Du får inte ha psoriasis (på ögonbrynen)
 • Du får inte lida av Danlos syndrom
 • Om du har ett modermärke på brynet kan vi inte tatoera över modermärket.

Om du inte uppfyller én av ovanstående punkter och fortsatt önskar en permanent makeup, så skall du först inhämta godkännande från vårdcentralen (egen läkare) och ta med intyget vid behandling.

permanent-makeup-for-efter2

Hos Clinique Noir har vi specialutbildad personal inom permanent makeup.

Tatoering av bryn markerar hela ansiktet, skapar och styrker symmetrin i ansiktet, eftersom brynen är det mest avgörande drag.

Vi strävar efter att utföra naturliga och vackra bryn, som framhäver dina estetiska drag. Behandlingen utförs säkert av specialutbildad personal som genom en kontrollerad behandlingsteknik uppnår harmoni i din ansiksform.

Vi går efter den perfekta ansigtsformen för precis ditt ansikte, där dina bryn är en primär parameter.

Vi använder topp professionell utrustning och pigment av hög kvalité som är en förutsättning för att uppnå bästa resultat. Vi använder ekologiska och allergi vänliga pigment. Vi använder tre olika tekniker för att uppnå bästa resultat för alla hud,- och bryn typer. Detta säkrar en allsidig behandling som täcker alla behov och önskemål oavsett täthet i håren, hudtyp, ålder eller sex.

Innan din behandling

 • Intag ingen blodförtunnande medicin eller fiskolja (omega 3) VITAMIN E tre dagar innan behandlingen.
 • Om du har fått botox- /och eller fillers behandling skall där gå ca. 9 månader innan du kan få din permanent makeup.
 • Tag ingen smärtstillande medicin 3 dagar upp till behandling med undantag av panodil.
 • Intag ingen alkohol 3 dagar upp till behandling.
 • Undgå beröring under alla omständigheter. Ju längre skorpan får sitta ju bättre resultat.
 • Kom ihåg att dina bryn helar, därför kan huden kännas mycket stram och få brynen att se lite skäva ut. Färgen kommer också att se mökare ut, men båda grejor utjämnas och faller på plats när helingsprocessen på ca. 1 vecka är slut. Härefter kan resultatet ses.
 • Minimum 4 veckor skall där gå mellan fyllnad, även om din hud inte har tagit till sig så mycket färg.

Efter din behandling

 • Fölg anvisningen från din tatoör mht om det behandlade området skall smörjas eller ej. Det är viktigt att dessa instruktioner bliver följda korrekt! Ju längre skorpan sitter ju bättre resultat.
 • Medan din hud helar kan det klia i det behandlade området, men det är viktigt att du inte pelar och kliar på dina bryn. Detta kan fördärva ditt resultat.
 • Inget vatten på dina bryn. När du duschar så luta huvudet tillbaka.
 • Ingen motion innan skorpan är borta och dina bryn är helade 100%.
 • Ingen solarie eller sol direkt på brynen.
 • Använd ALLTID solfaktor 50 på dina bryn! Solen påverkar melaninen i vår hy, som kan påverka pigmentet i dina bryn och kan resultera i att dina bryn drar upp i rött eller ett varmt skär.
 • Ingen sauna, solarie eller simbassäng innan skorpan försvunnit.

Bli kontaktad?

Fyll i denna enkäten om du har frågor angående permanent makeup behandlingar eller önskar att boka en tid till konsultation eller behandling.

Jag önskar följande:

Klarna

Delbetalning

Som kund hos CLINIQUE NOIR erbjuder vi dig som den första kosmetiska kliniken i Sverige att betala med Klarna. Du behöver bara din telefon och behöva inte att vänta med ditt köp eller ansöka om krediter.

Du kan antingen betala senare eller dela upp din betalning, nästa gång du vill ha utfört en behandling eller köpa produkter.